Doelgroep en omkadering

Onze doelgroep

Don Bosco Vorming & Animatie richt zich tot alle zendingsdomeinen (werken) van Don Bosco in Vlaanderen: de bijzondere jeugdzorg, het onderwijs en de vrije tijd. Meer specifiek richt deze ondersteuningsdienst zich tot allen die als vrijwilliger of in dienstverband werkzaam zijn in een salesiaanse context. Ook allen die binnen de Salesiaanse Familie of daarbuiten vanuit een eigen bewogenheid op het project en de spiritualiteit van Don Bosco betrokken zijn, behoren tot de doelgroep.

Omkadering

Don Bosco Vorming & Animatie bestaat uit een team van polyvalente en deskundige medewerkers (salesianen en leken). De vaste kern bestaat uit 5 teamleden, met daarnaast nog†een gewaardeerde medewerker die mee ondersteunt. †

Een begeleidingsgroep bestaande uit mensen met verschillende expertises van binnen en buiten de salesiaanse wereld biedt advies en oriŽntatie aan ons centrum.

Voor haar initiatieven doet Don Bosco Vorming & Animatie een beroep op (externe) medewerkers die door studie en/of jarenlange praktijkervaring met het pastoraal pedagogische erfgoed van Don Bosco vertrouwd zijn en die voeling hebben met de processen van verandering in de samenleving.

Don Bosco Vorming & Animatie werkt verder loyaal samen met het Don Bosco Onderwijscentrum en zijn diensten, de werkgroep salesianiteit van de Bijzondere Jeugdzorg, Jeugddienst Don Bosco en andere diensten en werkgroepen van de salesiaanse provincie.